Samenwerking geeft ook voordelen voor de organisaties: op commercieel en logistiek vlak, via een beter gestroomlijnde werkorganisatie en op vlak van begeleiding van de doelgroep.

Mia Decaestecker voorzitter 4Werk

Het bieden van een vangnet voor de meest kwetsbare groep in onze samenleving is en blijft belangrijk. Voor mensen met MMPPS – mentale, medische, psychische, psychiatrische en/of sociale problemen –   is de druk van betaalde arbeid, zelfs in het beschermde circuit van de maatwerkbedrijven, nog te zwaar. Dankzij arbeidszorg, een methodiek om mensen te ondersteunen, zetten jaarlijks toch een 15% mensen de geslaagde stap naar betaalde arbeid.

Voor de Provincie en POM West-Vlaanderen is arbeidszorg een noodzakelijke schakel in het economisch proces waar iedereen een faire kans moet krijgen om aan de maatschappij te participeren

Jean de Bethune gedeputeerde voor Economie en Sociale Economie

Op die manier bereiken we een grotere doelgroep en bieden we een meer uitgebreid aanbod aan activiteiten aan. We creëren ook een vangnet, wanneer het even niet meer lukt op de bezoldigde arbeidsmarkt omwille van de complexe MMPPS problematiek.

Koen Demuynck voorzitter STAM
groepsfoto ondertekening STAM en 4Werk
Vorig artikel
3 januari 2019
‘Ik ben een maatwerker.’ Meer lezen
Volgend artikel
5 juli 2024
Geef asielzoekers een kans in de sociale economie Meer lezen