VVOG breidt aanbod uit naar maatwerkbedrijven

VVOG (Vereniging voor Openbaar Groen) is een samenwerkingsverband van de lokale besturen in functie van de gemeentelijke groendiensten. Groenadvies op maat, opleidingen voor groendiensten en sensibilisering m.b.t. openbaar groen zijn hun voornaamste drijfveren. Daar VVOG een aanvulling kan zijn voor groendiensten van maatwerkbedrijven, vonden binnen 4Werk aftastende gesprekken plaats met VVOG. Dit resulteerde in een voorstel van lidmaatschap voor maatwerkbedrijven. Via dit lidmaatschap kunnen West-Vlaamse maatwerkbedrijven op verschillende manieren gebruik maken van hun expertise waardoor verdere professionalisering binnen de groendiensten mogelijk wordt. Leden ontvangen zowel de E-nieuwsbrief als het vaktijdschrift. VVOG organiseert ook tal van activiteiten (studiedagen, webinars, masterclass, …) en bieden producten aan gunstige tarieven aan. Bovendien is er gratis advies (2x per jaar) wat betreft openbare aanbestedingen.

Een samenwerking met potentieel die maatwerkbedrijven, via opleiding, in staat stelt om te beantwoorden aan de verwachtingen van openbare besturen op vlak van groenbeheer.

Kenneth Parmentier coördinator Werkplus Maatwerk
Opleiding, opleiding, opleiding

Ook Werkplus ziet de meerwaarde van de samenwerking. Kenneth Parmentier (groendienst Werkplus) is enthousiast: ‘Vooral op vlak van vorming en opleiding zie ik voor onze groendienst veel mogelijkheden. De opleidingen kunnen namelijk op maat van de doelgroep worden aangeboden waarbij er concrete handvaten worden aangereikt om zowel kennis als praktijkervaring gevoelig te verruimen. Inhoud, lesdagen, locaties worden in overleg met een groenadviseur/lesgever van tevoren bepaald en zijn steeds met het oog op een kwaliteitsvolle dienstverlening. Werkplus is alvast overtuigd. Een eerste opleiding bij Werkplus is reeds eind maart.’

4Werk - Groendienst5
Vorig artikel
24 maart 2022
Studiedag sociale economie Meer lezen
Volgend artikel
8 oktober 2021
WEST4WORK Meer lezen