Afscheid van Mia: ‘Sociale economie in West-Vlaanderen is een pareltje: zeer divers en creatief.’

‘Ik ben bijzonder verheugd dat ik het voorzitterschap van 4Werk kan overlaten aan een bijzonder gedreven en ervaren vrouw’, geeft Mia Decaestecker als uittredend voorzitter mee. ‘Met Rita is 4Werk klaar voor de toekomst. Daar ben ik 100% van overtuigd. Na een periode van zeven jaar is voor mij persoonlijk het moment aangebroken om een hoofdstuk af te sluiten. In onze strategische planning hebben we niet alleen voor een aantal nieuwe projecten gekozen, maar ook gepleit voor verjonging en vernieuwing. Het is van essentieel belang dat we deze visie consequent doorzetten in alle aspecten van onze organisatie, dus ook bij de voorzitter.’

Mia kijkt tevreden terug op de afgelopen 7 jaar. ‘De voorbije jaren heeft 4Werk aanzienlijke vooruitgang geboekt, met als voornaamste verwezenlijkingen het versterken van verbindingen binnen de federatie, het bevorderen van transparantie tussen de leden en het succesvol lanceren van innovatieve projecten. Maar mijn grootste voldoening kwam voort uit het zien van zoveel gelukkige en enthousiaste maatwerkers, die met plezier hun taken uitvoeren. Zij vormen waardevolle en warme schakels in onze maatschappij.’

‘Maatwerkbedrijven en klassieke bedrijven zijn partners in business.’

Rita Demaré: ‘De sector van de maatwerkbedrijven is mij niet vreemd. Als voorzitter van de REO Veiling ken ik de enclave Mariasteen die reeds jaren in onze coöperatie actief is. Tijdens mijn periode als burgemeester van Hooglede besteedden we als gemeente eveneens opdrachten uit aan maatwerkbedrijven. Niettemin besef ik dat ik nog veel te leren heb. Ik kijk er naar uit om de sector van binnenuit te leren kennen en verder op de kaart te zetten. De komende weken staan dan ook werkbezoeken ingepland bij alle West-Vlaamse maatwerkbedrijven.’

‘Blijven inzetten op openheid naar leden en overkoepelende organisaties.’

‘Op vandaag is 4Werk een professionele organisatie’, vervolgt Rita. Samen met de coördinator en de verantwoordelijken van de maatwerkbedrijven zet ik met enthousiasme mijn schouders hieronder. Het doet deugd om in een goed georganiseerde vereniging terecht te komen. Mijn ervaring bij REO Veiling en de Vereniging van Belgische Tuinbouwcoöperaties neem ik mee en stel ik graag ter beschikking.’

Philip Vanneste (bestuurder bij 4Werk) is in de wolken met Rita als nieuwe voorzitter: ‘Rita belichaamt de 4 kernwaarden van 4Werk: Samen, Sociaal, Duurzaam en Ondernemen. Ik ben ervan overtuigd dat zij die rol ten volle zal opnemen.  Rita zal onze boodschap mee helpen verkondigen. 4Werk kijkt uit naar de toekomstige samenwerking. In naam van 4Werk bedank ik ook Mia voor haar jarenlange inzet. Het belang van Mia in de verdere uitbouw van 4Werk is onmiskenbaar. Dankzij haar kan de West-Vlaamse sociale economie zijn pioniersrol blijven vervullen.’

Nieuwe voorzitter én nieuwe coördinator

Rita zal in tandem samenwerken met de coördinator van 4Werk, Lien Prinsie. Ook Lien is nieuw in de organisatie. Zij volgde in september Evelyn Dekyvere op.

Wens je meer info? Aarzel niet om contact op te nemen:

Rita Demaré – voorzitter 4Werk – e-mail: rita.demare@vierwerk.be

Lien Prinsie – coördinator 4Werk –  e-mail: lien.prinsie@vierwerk.be

4Werk verenigt 24 West-Vlaamse maatwerkbedrijven in 1 uniek platform. Samen stellen zij 6.900 werknemers tewerk.

Vorig artikel
11 maart 2024
Fair Fashion Day Meer lezen
Volgend artikel
25 september 2023
West-Vlaamse maatwerkbedrijven op Open Bedrijvendag Meer lezen