1. Industriële verankering
  Het is een heel positief signaal dat de helft van de West-Vlaamse industriële ondernemingen met minstens 10 medewerkers samenwerkt met een maatwerkbedrijf. Dat bewijst dat we mee in het hart van de economie zitten. Op die manier bevorderen reguliere bedrijven de industriële verankering. Meer nog: ze dragen bij tot de creatie en het behoud van tewerkstelling in eigen streek. Bovendien genieten ze van logistieke voordelen, een grote kwaliteitsgarantie en flexibiliteit.
 2. Cruciale maatschappelijke return
  De perceptie dat we de maatschappij of overheid geld zouden kosten, klopt absoluut niet. Het tegendeel is waar: volgens een berekening van netwerkfederatie HERWIN zorgt elk individu dat in een maatwerkbedrijf wordt tewerkgesteld voor een terugverdieneffect van 12.228 euro winst per jaar. De inspanningen die de overheid zich getroost om maatwerkbedrijven te ondersteunen, zijn dus geen subsidies, maar nuttige investeringen.
 3. Maatschappelijke integratie
  De talenten van de circa 6.000 mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt staan bij ons centraal. Dat bevordert hun maatschappelijke integratie. Wie inzet op enclavewerking, biedt aan medewerkers van maatwerkbedrijven een mooie kans om door te stromen naar een functie binnen een regulier bedrijf.
 4. Iedereen deelt mee in groei
  Net als reguliere bedrijven hopen ook maatwerkbedrijven om een graantje mee te pikken van economische groei. Helaas worden we door de huidige contingentering wat beknot in die ambitie. Daardoor verloopt die expansie minder soepel dan verhoopt. Nochtans is iedereen erbij gebaat om méér mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen te bieden: groei via onze bedrijven is een belangrijke katalysator van algemene economische groei.
 5. Boost voor eigen business
  Samenwerken met een maatwerkbedrijf maakt tijd en ruimte vrij bij reguliere ondernemingen die met ons in zee gaan. Ze vinden op die manier een oplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt en kunnen hun energie volledig op hun kernactiviteiten toespitsen. Bovendien halen ze ook nieuwe ideeën en technieken in huis, want onze maatwerkbedrijven zijn goed uitgerust en beschikken over heel wat expertise.
Vorig artikel
20 mei 2019
West-Vlaamse maatwerkbedrijven maken dagelijks het verschil Meer lezen
Volgend artikel
4 april 2019
Interwest en Sowepo engageren zich tot fusie Meer lezen