Onze diensten

Enclavewerk

Als u een beroep doet op enclavewerk, komen mensen met een arbeidsbeperking onder permanente begeleiding meewerken in uw bedrijf. Wij analyseren het werk en splitsen het op in deeltaken, zodat onze medewerkers het werk snel en probleemloos kunnen uitvoeren. Een begeleider coördineert de planning, vertaalt afspraken, verzekert het rendement, ontwikkelt hapklare instructies, verbetert de procedures, verwerkt alle administratie, is uw aanspreekpunt en partner én werkt mee.

Een spoedorder, seizoensgebonden opdrachten, handen tekort of een structureel personeelstekort? Ook uw bedrijf kent gegarandeerd momenten waarop een verhoging van de interne capaciteit nodig is. Op zo’n moment is het interessant om enclavewerk in te schakelen.

Meer dan 100 West-Vlaamse bedrijven kiezen op vandaag al voor versterking door enclaves. Elke opdracht is anders. Zo is de werking van de enclave dat ook. Met de uitgebreide expertise van het maatwerkbedrijf en zijn begeleiders rekent u op een flexibele enclavewerking die nauw aansluit bij uw bedrijfscultuur. En die uw bedrijfsdoelstellingen scherp voor ogen houdt.

Enclavewerk

6 voordelen van enclavewerk

 1. Snel en flexibel arbeidskrachten inzetten.
 2. Meer rendement: eigen mensen inzetten op hun sterktes.
 3. Geen externe verplaatsing van goederen nodig.
  • Tijdswinst door kortere productielooptijd
  • Kostenbesparend
  • Eenvoudige proces- en logistieke flow
 4. Geen tijdrovende en dure aanwerving selectieprocedure en administratie.
 5. Eén aanspreekpunt.
 6. Focus op kernactiviteit.
Enclavewerk

7 bouwstenen voor een succesvolle enclave

01
Gepast werk

Is de opdracht geschikt? Het maatwerkbedrijf staat in voor de taakanalyse en de ontwikkeling op maat van de werkmethodieken. Zo vertalen wij uw opdracht naar creatieve procedures met hapklare instructies.

02
Begeleider als spilfiguur

De begeleider is de ruggengraat van de groep. Hij is uw uniek aanspreekpunt en volgt uw opdracht nauwgezet op. Hij rapporteert over planning, veiligheid en rendement én werkt zelf ook mee.

03
Transparante communicatie

Duidelijke afspraken vooraf en een nauwgezette opvolging ervan garanderen sterke resultaten. Alle afspraken staan transparant op de agenda van ondernemingsraden, directieleden of preventieadviseurs.

04
Partnership

Dankzij vertrouwen, engagement en open communicatie van beide partijen, realiseren we een sterk partnerschap. Een stevige basis voor een succesvolle samenwerking.

05
Winst voor elke partij

De enclavemedewerkers voelen zich gewaardeerd omdat ze participeren in een regulier bedrijf. En u krijgt extra capaciteit terwijl het vast personeel ingezet wordt op hun persoonlijke sterktes.

06
Duurzaamheid

Enclavewerk is duurzame tewerkstelling die de kwaliteit, het rendement en het respect ten goede komt. Enclavewerk is geen interimarbeid.

07
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Ver weg van een loze slogan, raakt u met de enclavewerking Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in het hart.

Enclavewerk

6 kernelementen om te voldoen aan enclavewerk

 1. Begeleiding op de werkvloer.
 2. Kennisgeving aan WSE.
 3. Kennisgeving aan vakbonden.
 4. Arbeidstijd/verplaatsingstijd.
 5. Veiligheidsvoorschriften -en afspraken.
 6. Regelingen verzekeringen.

“De samenwerking met de enclave service van een maatwerkbedrijf kan ik niet tot één slogan reduceren. Dat zou te beperkt zijn voor de veelzijdigheid die we dagdagelijks ondervinden. Vandaar drie dimensies: Verrassend flexibel, sterk geïntegreerd, vergelijkbaar productief.”

N. Piers Operations Director NOVY
Download hier onze enclavefolder Download Enclavefolder.pdf
Vorige dienst
Onze diensten
Eigen activiteit Meer lezen
Volgende dienst
Onze diensten
Activiteiten in onderaanneming Meer lezen