Samenwerking

AMACO wenst het aanbod arbeidszorg in Zuid-West-Vlaanderen verder te optimaliseren en omvat volgende organisaties:
– Groep Zorg H. Familie vzw, De Bolster – Domino
– vzw Oranjehuis – heerlijkheid van Heule
– WAAK BW vzw
– WAAK SW vzw
– De branding WAAK vzw

De laatste drie organisaties bieden arbeidszorg aan via het initiatief “ZOWE ZOrgzaam WErk”. In de praktijk gaat het dus om een samenwerking tussen drie partners die nu reeds actief zijn in arbeidszorg.

Opstap naar betaald werk

AMACO wil door de samenwerking meer mogelijkheden creëren voor mensen om hun weg te vinden richting de juiste werkvorm, met mogelijkheden voor doorstroom, zijstroom of uitstroom. Mensen kunnen bijv. starten op de arbeidszorgvloer van Domino, ZOWE of Hoeve De Heerlijkheid om na verloop van tijd – rechtstreeks of via een andere werkvloer – te evolueren richting betaald werk, al dan niet in WAAK. Anderen kunnen, vanuit een situatie waarbij betaald werk niet langer haalbaar is, een stap zetten naar één van de drie partners om verder actief te zijn in arbeidszorg. Of iemand kan, indien een bepaalde arbeidszorgactiviteit toch niet helemaal aan de verwachtingen voldoet, de stap zetten naar een andere organisatie.

Het samenbrengen van onze werkvloeren en expertise creëert meer mogelijkheden voor betaalde tewerkstelling.

Lieven Trioen ZOWE
AMA sociale economie

Arbeidszorg, activerende arbeidszorg en arbeidszorg meerbanenplan vormen sinds 1 april 2021 ‘AMA sociale economie’ (AMA WSE – Arbeidsmatige activiteiten sociale economie (erkenning DWSE). Deze nieuwe regelgeving zette de arbeidszorginitiatieven er toe aan om nauwer samen te werken. In de praktijk behouden de 3 organisaties hun eigenheid en aanpak, maar coöperatie versterkt en creëert kansen en mogelijkheden. Op die manier willen ze richting GTB, als belangrijke actor en toeleider in AMA SE, een duidelijke meerwaarde aantonen.

Vorig artikel
3 augustus 2021
Het Paradijs Meer lezen
Volgend artikel
15 juni 2021
Wie is Mia? Meer lezen